A hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésével kapcsolatosan szórólapokat osztottak ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás és a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás közel 1,6 milliárd vissza nem térítendő támogatással fejleszti tovább az elmúlt évek eredményes beruházásait.

A Társulások számára mindig is kiemelt fontossággal bírt, hogy a hulladékgazdálkodás és a környezetvédelem helyzetének alakulását megismertesse lakosaival. Ezért a projektben érintett települések lakosai körében színes, figyelemfelkeltő kiadványok kerültek kiosztásra, amelyek bemutatják a megvalósuló fejlesztéseket.

A projektben újonnan vásárolt hulladékgyűjtő edények kerülnek beszerzésre. Az edények kiosztásának idejéről és módjáról a Társulások a közeljövőben tájékoztatni fogják az átvételre jogosultakat. Továbbá a beruházás keretében gyűjtő járművekkel, anyagmozgató-rakodó gépekkel és hulladékszállító járművekkel bővül hamarosan az eszközpark, valamint a bodrogkeresztúri hulladékkezelő telephely is kibővítésre kerül a nagyszabású és komplex fejlesztésekkel.