Nagyszabású hulladékgazdálkodási beruházás valósul meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás és a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás korábban is élen járt a hulladékgazdálkodási beruházások magvalósításában, így a térségben már bevezetésre került az Európai Uniós szintű hulladékgazdálkodás és sikeresen elindult a szelektív hulladékgyűjtés, csökkentve ezáltal a lerakásra szánt hulladék mennyiségét.

A Társulások 2017-ben Támogatási Szerződést kötöttek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a meglévő rendszerük továbbfejlesztése érdekében. A vissza nem térítendő támogatás összege: 1 599 999 992 Ft.

„A projektnek köszönhetően lehetőség nyílt a Társulások településeit kiszolgáló edényzetek beszerzésére, a meglévő jármű- és géppark bővítésére, továbbá egy nagyszabású telephelyfejlesztés is kivitelezésre kerül. A fejlesztések megvalósulásával teljesül a Hulladékgazdálkodási Törvény előkezelésre, hasznosításra vonatkozó előírása, szem előtt tartva az Európai Unió elvárásait, ezáltal hatékonyabb és gazdaságosabb üzemeltetés válik lehetővé.” – hangzott el a 2018. május 25.-én Bodrogkeresztúrban rendezett sajtónyilvános projektnyitó rendezvényen.